Wij beschermen de digitale identiteit van jouw bedrijf

Wij vegroten technlogische weerstand tegen cyberbedreigingen en bieden ondersteuning in technologie-efficiëntie. Verminder risico met onze professionele cybersecurity aanpak.

Egenix Shield

Cybersecurity Advisory

De cyberbeveiligingsrisico's van jouw organisatie zijn uniek. Egenix is vastbesloten om de complexe relaties binnen deze risico's te doorgronden en te begrijpen hoe deze van invloed kunnen zijn op je bedrijfsvoering. We kunnen je helpen om je cyberbeveiligingsdoelen te bepalen en de volwassenheid van je beveiligingsniveau te verhogen.

Ons deskundig advies is gebaseerd op een nauw begrip van het cyberdreigingslandschap. We vertalen technische risico's naar heldere, bruikbare informatie die toegankelijk is voor zowel technische teams als niet-technische besluitnemers.

Door middel van onze risicobeoordelingsmethode ontwikkelen we een duidelijk beeld van de volwassenheid van je cybersecurity op het gebied van mensen, processen, governance en technologie. Dit stelt je organisatie in staat om proactief te zijn en je cyberbeveiliging op een gestructureerde en effectieve manier te versterken.

Web Applicatie beveiliging

De beveiliging van webapplicaties is een kritieke pijler in de bescherming van je digitale aanwezigheid. Wij begrijpen dat elke webapplicatie uniek is wat betreft de beveiligingsproblemen die samenhangen met de gebruikte functies, technologieën en dataflow. Het is onze taak om de unieke beveiligingsbehoeften van je webapplicaties te identificeren en aan te pakken om de integriteit, beschikbaarheid en vertrouwelijkheid van je gegevens te waarborgen.

Wij bieden gespecialiseerde beveiligingsoplossingen die zijn afgestemd op de complexe eisen van webapplicaties. Vanaf het begin werken we nauw samen met non-technicals en (externe) IT-teams om een grondig inzicht te krijgen in de architectuur van je applicaties en de onderliggende technologieën. Dit stelt ons in staat om op maat gemaakte beveiligingsstrategieën en mitigatieplan te ontwikkelen die niet alleen de huidige bedreigingen aanpakken, maar ook bestand zijn tegen toekomstige risico's.

Onze aanpak omvat een gedetailleerde beoordeling van de beveiligingsrisico's die specifiek zijn voor je webapplicaties, inclusief kwetsbaarheden in de code, configuratiefouten en potentiële bedreigingen van binnen en buiten de organisatie. We vertalen deze technische bevindingen in duidelijke, uitvoerbare plannen die zijn ontworpen om te worden begrepen en geïmplementeerd door zowel technische teams als niet-technische betrokkenen.

Attack Surface Management

Bij Egenix zijn we gespecialiseerd in het verfijnen van Attack Surface Management (ASM) voor je webapplicaties en digitale infrastructuur, maar ook voor je webdomeinen (DNS). Onze aanpak richt zich op het beschermen van je meest kritieke online assets, zoals webportals met klantgegevens en andere kritieke diensten die blootgesteld worden aan potentiële cyberbedreigingen. Zo verkleinen we het aanvalsoppervlak tot een onderhoudbaar beschermoppervlak vanuit onze benadering.

We beginnen met een grondige inventarisatie van je digitale omgeving om alle openbaar toegankelijke systemen en diensten te identificeren. Een veelvoorkomend voorbeeld is een klantenportaal met persoonlijke en vertrouwelijke gegevens. Dergelijke systemen zijn een aantrekkelijk doelwit voor cyberaanvallers en vereisen daarom speciale aandacht in ons ASM-proces.

Vervolgens gebruiken we geavanceerde scan- en monitoringtechnologieën om kwetsbaarheden te identificeren, zoals onveilige API's, configuratiefouten en verouderde software. Door deze inzichten te combineren met onze expertise ontwikkelen we een gepersonaliseerd beveiligingsplan dat is ontworpen om jouw specifieke risico's aan te pakken en je digitale activa te beschermen tegen de nieuwste cyberbedreigingen.

Meer weten?

expertise

Retail & Wholesale

Overstijg traditionele systeem beperkingen en herdefinieer jouw positie in het digitale retail- en wholesale-segment met onze geavanceerde webshop en Shopify oplossingen.

Onze expertise stelt jouw merk in staat de digitale aanwezigheid om te zetten in een onbetwist concurrentievoordeel, waarbij veiligheid en snelheid hand in hand gaan om niet alleen aan de verwachtingen van de klant te voldoen, maar deze zelfs te overtreffen.

We bieden schaalbare, aanpasbare oplossingen die kleine tot middelgrote retailers en grote e-commercespelers helpen te groeien en de koppositie in te nemen in hun segment, met een sterke focus op het optimaliseren van digitale supply chains.

professionele Dienstverlening

Elk bedrijf - van eenmanszaak tot grote organisatie - is afhankelijk van een ICT-infrastructuur. De continue stroom van nieuwe ontwikkelingen op dit gebied maakt het vaak moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. En nieuwe ontwikkelingen kunnen ook leiden tot ongekende technische problemen.

Ons bedrijf onderscheidt zich met hands-on ervaring om conventionele grenzen te doorbreken. We zijn gespecialiseerd in het navigeren door de uitdagingen van moderne IT-infrastructuren en bieden bedrijven, van groeiende startups tot grotere organisaties, de nieuwste oplossingen op het gebied van cyberbeveiliging, web-based oplossingen en digitale transformatie.

Onze focus ligt op het optimaliseren van jouw digitale processen waarbij creatief technisch denken vereist zijn, zodat je voorop blijft lopen op het gebied van innovatie en je kan richten op wat echt belangrijk is: werken aan de toekomst van je bedrijf.

Food & Agriculture

Vandaag de dag worden bedrijven in de voedsel- en landbouwsector geconfronteerd met de uitdaging om een evenwicht te vinden tussen duurzaamheid en efficiëntie. Wij begrijpen de noodzaak om deze industrie opnieuw vorm te geven door adaptief te denken en zijn ook actief betrokken.

Door gebruik te maken van slimme digitalisatie en automatiseringsoplossingen optimaliseren we werkprocessen, verminderen we verspilling en maximaliseren we zowel het milieueffect als het economische rendement. Onze aanpak is persoonlijk en op maat, omdat we de taal van onze klanten spreken, sterke relaties binnen de sector nastreven en de unieke digitale behoeften van de sector begrijpen.

Productiebedrijven

Als bedrijf dat productieactiviteiten uitvoert, wil je misschien je marktaandeel vergroten, beter samenwerken met je leveranciers of ervoor zorgen dat je processen bestand zijn tegen uitval, cyberaanvallen of verstoringen.

Daarom hebt je een vertrouwde partner nodig die je begrijpt en het maximale doet om operationele risico's te beperken, dan wel op zoek gaat naar de naald in de hooiberg om te profiteren van de marktsignalen. Egenix is de logische keuze voor cybersecurity-, cloud- en webgebaseerde oplossingen voor producerende bedrijven die willen evolueren naar een gedigitaliseerd bedrijfsmodel.

Bouw & Constructie

Ons developmentteam combineert een brede expertise met uitgebreide ervaring in een breed spectrum van software development uitdagingen.

Wij helpen nationale en regionale vastgoedfondsen, financiers, ontwikkelaars, aannemers, asset managers en andere belanghebbenden bij het omgaan met het ontwerp en de digitalisering van hun idee.

Of het nu gaat om het creëren van een indrukwekkende online aanwezigheid, propertymanagement systeem, het vereenvoudigen van end-to-end processen of het opzetten van moderne digitale werkruimten, wij zijn de vertrouwde partner om jouw visie werkelijkheid te laten worden.

sustainable business

Een fundamentele verschuiving in waarden kan niet langer terzijde worden geschoven. Verantwoord en duurzaam ondernemerschap dat voldoet aan maatschappelijke ESG-eisen verschuift van reputatie en stakeholdermanagement naar het technologische domein.

In dit veranderende landschap identificeren we risico's en kansen en werken we samen met klanten aan toekomstbestendige digitale en ICT-oplossingen om de complexe en samenhangende aspecten van verantwoord ondernemen aan te pakken. We helpen klanten door de krachten te bundelen met alle belanghebbenden. Technologie is een essentiële factor voor duurzaamheid.

We bespreken niet alleen de stip op de horizon, maar ook wat er om de hoek ligt. Expertisegebieden zijn cybersecurity, maatwerk webontwikkeling, cloudmigraties en het opzetten van duurzame digitale werkomgevingen.

They trusted us:
Strategie & Doel

Pragmatisch en persoonlijk advies precies op het moment dat het voor jouw bedrijf het belangrijkst is. Zodat de strategie kan worden uitgevoerd en de doelen kunnen worden behaald.

Technologie & ontwikkeling

Vastberaden en volgens een zorgvuldig vastgesteld proces realiseren we de beste oplossing voor jouw case.

Oplossing & Resultaat

Wij leveren bruikbare oplossingen die jou vooruithelpen, hoe complex de uitdaging ook is.

Verder. Beter. Samen.

Een succesvolle samenwerking om het hoogst haalbare te bereiken. We gaan voor het uiterste.

faq
Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het aan de experts over. Neem contact op voor meer informatie.
Waarom is cybersecurity advies belangrijk voor mijn organisatie?

Steeds vaker zien we bedrijven die moeite hebben om specifieke cyberbeveiligingsrisico's te identificeren en aan te pakken vanwege het voortdurend veranderende dreigingslandschap en complexiteit van dit domein. Bij Egenix bieden we deskundig advies op basis van een grondige analyse van deze bedreigingen. Ons team helpt je potentiële kwetsbaarheden te identificeren en ontwikkelt op maat gemaakte strategieën om deze te mitigeren

Hoe helpt Egenix bij het bepalen van mijn cyberbeveiligingsdoelen?

Wij helpen je bij het bepalen van je cyberbeveiligingsdoelen door middel van risicobeoordelingsmethoden die de volwassenheid van je beveiligingsniveau evalueren. We vertalen technische risico's naar begrijpelijke informatie voor zowel technische teams als niet-technische stakeholders.

Wat houdt webapplicatiebeveiliging in en waarom is het belangrijk?

Webapplicatiebeveiliging is essentieel voor het waarborgen van de integriteit, beschikbaarheid en vertrouwelijkheid van de gegevens die door je webapplicaties worden verwerkt. Bij Egenix begrijpen we de unieke beveiligingsbehoeften van jouw webapplicaties. We identificeren en adresseren kwetsbaarheden die je applicaties blootstellen aan potentiële bedreigingen. Onze aanpak omvat het continu monitoren, scannen en updaten van je applicaties om ervoor te zorgen dat ze bestand zijn tegen de nieuwste aanvallen en bedreigingen. Door je webapplicaties goed te beveiligen, beschermen we niet alleen je data, maar ook de reputatie en operationele continuïteit van je bedrijf.

Hoe voert Egenix een risicobeoordeling uit voor webapplicaties?

Bij Egenix voeren we een grondige risicobeoordeling uit voor je webapplicaties door een uitgebreide analyse van je digitale omgeving. We beginnen met het identificeren van kwetsbaarheden in de code, configuratiefouten en potentiële bedreigingen, zowel intern als extern. Ons team maakt gebruik van geavanceerde scan- en analysetools om een gedetailleerd beeld te krijgen van de risico’s en deze te prioriteren op prioriteit, impact en effort. Op basis van deze analyse ontwikkelen we op maat gemaakte beveiligingsstrategieën en mitigatieplannen die specifiek zijn afgestemd op jouw behoeften.

Wat is Attack Surface Management (ASM) en waarom is het cruciaal?

Attack Surface Management (ASM) is een strategie gericht op het identificeren, bewaken en verminderen van de aanvalsoppervlakken binnen je digitale infrastructuur. Dit omvat het in kaart brengen van alle mogelijke ingangen voor aanvallen, zoals netwerken, systemen, en applicaties, en het continu beoordelen en minimaliseren van deze ingangen om risico’s te beperken. Bij Egenix gebruiken we geavanceerde technologieën en methodieken om een gedetailleerd overzicht van je aanvaloppervlak te verkrijgen. Vervolgens ontwikkelen we een gepersonaliseerd beveiligingsplan dat zich richt op het elimineren van kwetsbaarheden en het versterken van je kritieke online assets. ASM is cruciaal omdat het een proactieve benadering biedt om beveiligingsrisico’s te beheren, waardoor je altijd een stap voor blijft op potentiële cyberdreigingen.

Hoe kan Egenix helpen bij het beheren van mijn aanvaloppervlak?

Egenix beheert je aanvaloppervlak door eerst een uitgebreide inventarisatie van je digitale infrastructuur uit te voeren. We identificeren kwetsbaarheden en beoordelen elke toegangspunt, waaronder netwerken, applicaties en apparaten. Met behulp van geavanceerde tools en technieken zoals netwerk- en applicatiescanners, kwetsbaarheidsbeoordeling en continu monitoren, creëren we een op maat gemaakt beveiligingsplan. Dit plan richt zich op het minimaliseren van je aanvalsoppervlak en het versterken van je verdedigingslagen, waardoor je beschermd bent tegen huidige en toekomstige cyberdreigingen. Neem contact met ons op om te leren hoe wij je digitale omgeving optimaal kunnen beveiligen.

Welke technologieën gebruikt Egenix voor webapplicatiebeveiliging?

Egenix maakt gebruik van geavanceerde scanning- en monitoringtechnologieën zoals Burp Suite, OWASP ZAP en Snyk om kwetsbaarheden in webapplicaties te identificeren en te verhelpen. We beginnen met het beoordelen van je huidige technologie-opzet en sluiten onze systemen aan om potentiële beveiligingsrisico's zoals verouderde software en onnodig openstaande toegangen op te sporen. Daarnaast kunnen we direct werken met Azure en Google Security stacks om jouw hele digitale keten te toetsen. Door deze technologieën te integreren in onze pentesting-aanpak, ontwikkelen en implementeren we effectieve beveiligingsstrategieën die de algehele veiligheid van je applicaties verbeteren.

Hoe vertaalt Egenix technische bevindingen naar bruikbare informatie?

Technische bevindingen kunnen vaak complex en moeilijk te begrijpen zijn, vooral voor niet-technische stakeholders. Dit kan leiden tot miscommunicatie en inefficiëntie bij de implementatie van beveiligingsmaatregelen. Wij vertalen technische bevindingen in duidelijke, uitvoerbare plannen die zowel door technische teams als niet-technische betrokkenen kunnen worden begrepen en geïmplementeerd. Dit doen we door o.a. door duidelijke rapportages en project management aan te leveren.

Wat zijn de voordelen van een gespecialiseerde aanpak in webapplicatiebeveiliging?

Een gespecialiseerde aanpak in webapplicatiebeveiliging zorgt ervoor dat de unieke beveiligingsbehoeften van je webapplicatie worden geïdentificeerd en aangepakt. Wij maken bijvoorbeeld gebruik van geavanceerde tools zoals OWASP ZAP, Snyk en Burp Suite, evenals handmatige controles, om specifieke kwetsbaarheden op te sporen, zoals onveilige API's, configuratiefouten en verouderde softwarepakketten. Deze kwetsbaarheden worden zo effectief opgespoord en verholpen.

Hoe kan ik meer te weten komen over de cybersecurity diensten van Egenix?

Wil je meer informatie over onze cybersecurity diensten? Neem contact op via het formulier op onze website. We gebruiken toonaangevende tools zoals Nessus en Cloudflare in combinatie met operationeel en strategische inzicht om je digitale identiteit te beschermen en je organisatie te verstereken. Ons team van experts staat klaar om je te helpen.

Toon meer vragen

Weten wat we voor jou kunnen betekenen?