Zorgvuldig je website -en cloud data migreren

We zorgen ervoor dat onze klanten met de nieuwste technologie werken en helpen hen efficiënt over te schakelen op nieuwe platforms om de competitie een stap voor te zijn - ook bij economische veranderingen.

Egenix Cloud

Webshop Migratie

Ontevreden of beperkt door je bestaande platform? Wij kunnen je helpen om over te stappen op onze eigen Shopify oplossing. We begeleiden klanten bij het overstappen van WooCommerce, Magento, Umbraco en andere webwinkelplatformen die beperkt zijn in hun vermogen om mee te schalen met de marktvraag.

Website CMS Migratie

Ouderwetse website, tijd voor iets nieuws of ben je de volgende groeifase van je organisatie ingegaan? Je wilt een nieuwe uitstraling en je medewerkers moeten kunnen werken met een efficiënt en effectief website systeem (content management systeem). Wij helpen met migraties van Wordpress, Drupal, Wix, Squarespace en dergelijke naar een ijzersterk en veerkrachtig platform als Webflow. Dit opent alle mogelijkheden om de beste digitale infrastructuur, onderhoudsvriendelijkheid, schaalbaarheid en flexibiliteit voor je organisatie te realiseren.  Laat ons als gespecialiseerde Webflow partner je daarbij helpen.

Bedrijfsproces automatiseren

Problemen met repetitieve taken in je organisatie? Denk aan het automatiseren van werkprocessen, het verplaatsen van informatie van het ene systeem naar het andere. Dit zijn typisch zaken die wij je uit handen kunnen nemen en volledig kunnen digitaliseren, waardoor je geld bespaart, minder tijd kwijt bent en een aanzienlijke last van je schouders wordt genomen. Wij hebben de expertise om dit voor je te realiseren.

Migreren naar Microsoft

Wij zijn experts in het migreren van klanten naar een veilige Microsoft 365-omgeving, die de basis vormt voor een hedendaagse digitale werkplek voor je werknemers. Dit proces begint met een grondige beoordeling van je huidige digitale infrastructuur om een soepele migratie te garanderen. Door gebruik te maken van de geavanceerde beveiligingsfuncties van Microsoft 365, zoals multi-factor authenticatie en geavanceerde bescherming tegen dreigingen, versterken we je digitale beveiliging. Ons doel is om een veilige en efficiënte werkomgeving te creëren die past bij jouw bedrijf, de snelheid waarmee je opereert en de flexibiliteit om te groeien, waarbij we dit ondersteunen door continue monitoring en beheer van je digitale diensten.

Migreren naar Google Workspace

Naast onze expertise in Microsoft 365 bieden we ook gespecialiseerde migratieservices naar Google Workspace, waardoor bedrijven die de voorkeur geven aan het ecosysteem van Google probleemloos kunnen overstappen. We beginnen met een gedetailleerde beoordeling van je bestaande IT-omgeving om een geleidelijke overgang te realiseren. Door gebruik te maken van de beveiligingsfuncties binnen Google Workspace, waaronder tweestapsverificatie (MFA) en geavanceerde antiphishingtools, tillen we je cyberbeveiliging naar een hoger niveau. Ons doel is om een veilige, productieve werkplek te creëren die niet alleen voldoet aan de behoeften van je bedrijf, maar ook de flexibiliteit en schaalbaarheid biedt die je nodig hebt voor toekomstige groei, ondersteund door continue monitoring en beheer van je cloud-infrastructuur.

Meer weten?

expertise

Retail & Wholesale

Overstijg traditionele systeem beperkingen en herdefinieer jouw positie in het digitale retail- en wholesale-segment met onze geavanceerde webshop en Shopify oplossingen.

Onze expertise stelt jouw merk in staat de digitale aanwezigheid om te zetten in een onbetwist concurrentievoordeel, waarbij veiligheid en snelheid hand in hand gaan om niet alleen aan de verwachtingen van de klant te voldoen, maar deze zelfs te overtreffen.

We bieden schaalbare, aanpasbare oplossingen die kleine tot middelgrote retailers en grote e-commercespelers helpen te groeien en de koppositie in te nemen in hun segment, met een sterke focus op het optimaliseren van digitale supply chains.

professionele Dienstverlening

Elk bedrijf - van eenmanszaak tot grote organisatie - is afhankelijk van een ICT-infrastructuur. De continue stroom van nieuwe ontwikkelingen op dit gebied maakt het vaak moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. En nieuwe ontwikkelingen kunnen ook leiden tot ongekende technische problemen.

Ons bedrijf onderscheidt zich met hands-on ervaring om conventionele grenzen te doorbreken. We zijn gespecialiseerd in het navigeren door de uitdagingen van moderne IT-infrastructuren en bieden bedrijven, van groeiende startups tot grotere organisaties, de nieuwste oplossingen op het gebied van cyberbeveiliging, web-based oplossingen en digitale transformatie.

Onze focus ligt op het optimaliseren van jouw digitale processen waarbij creatief technisch denken vereist zijn, zodat je voorop blijft lopen op het gebied van innovatie en je kan richten op wat echt belangrijk is: werken aan de toekomst van je bedrijf.

Food & Agriculture

Vandaag de dag worden bedrijven in de voedsel- en landbouwsector geconfronteerd met de uitdaging om een evenwicht te vinden tussen duurzaamheid en efficiëntie. Wij begrijpen de noodzaak om deze industrie opnieuw vorm te geven door adaptief te denken en zijn ook actief betrokken.

Door gebruik te maken van slimme digitalisatie en automatiseringsoplossingen optimaliseren we werkprocessen, verminderen we verspilling en maximaliseren we zowel het milieueffect als het economische rendement. Onze aanpak is persoonlijk en op maat, omdat we de taal van onze klanten spreken, sterke relaties binnen de sector nastreven en de unieke digitale behoeften van de sector begrijpen.

Productiebedrijven

Als bedrijf dat productieactiviteiten uitvoert, wil je misschien je marktaandeel vergroten, beter samenwerken met je leveranciers of ervoor zorgen dat je processen bestand zijn tegen uitval, cyberaanvallen of verstoringen.

Daarom hebt je een vertrouwde partner nodig die je begrijpt en het maximale doet om operationele risico's te beperken, dan wel op zoek gaat naar de naald in de hooiberg om te profiteren van de marktsignalen. Egenix is de logische keuze voor cybersecurity-, cloud- en webgebaseerde oplossingen voor producerende bedrijven die willen evolueren naar een gedigitaliseerd bedrijfsmodel.

Bouw & Constructie

Ons developmentteam combineert een brede expertise met uitgebreide ervaring in een breed spectrum van software development uitdagingen.

Wij helpen nationale en regionale vastgoedfondsen, financiers, ontwikkelaars, aannemers, asset managers en andere belanghebbenden bij het omgaan met het ontwerp en de digitalisering van hun idee.

Of het nu gaat om het creëren van een indrukwekkende online aanwezigheid, propertymanagement systeem, het vereenvoudigen van end-to-end processen of het opzetten van moderne digitale werkruimten, wij zijn de vertrouwde partner om jouw visie werkelijkheid te laten worden.

sustainable business

Een fundamentele verschuiving in waarden kan niet langer terzijde worden geschoven. Verantwoord en duurzaam ondernemerschap dat voldoet aan maatschappelijke ESG-eisen verschuift van reputatie en stakeholdermanagement naar het technologische domein.

In dit veranderende landschap identificeren we risico's en kansen en werken we samen met klanten aan toekomstbestendige digitale en ICT-oplossingen om de complexe en samenhangende aspecten van verantwoord ondernemen aan te pakken. We helpen klanten door de krachten te bundelen met alle belanghebbenden. Technologie is een essentiële factor voor duurzaamheid.

We bespreken niet alleen de stip op de horizon, maar ook wat er om de hoek ligt. Expertisegebieden zijn cybersecurity, maatwerk webontwikkeling, cloudmigraties en het opzetten van duurzame digitale werkomgevingen.

They trusted us:
Strategie & Doel

Pragmatisch en persoonlijk advies precies op het moment dat het voor jouw bedrijf het belangrijkst is. Zodat de strategie kan worden uitgevoerd en de doelen kunnen worden behaald.

Technologie & ontwikkeling

Vastberaden en volgens een zorgvuldig vastgesteld proces realiseren we de beste oplossing voor jouw case.

Oplossing & Resultaat

Wij leveren bruikbare oplossingen die jou vooruithelpen, hoe complex de uitdaging ook is.

Verder. Beter. Samen.

Een succesvolle samenwerking om het hoogst haalbare te bereiken. We gaan voor het uiterste.

faq
Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het aan de experts over. Neem contact op voor meer informatie.
Waarom zou ik mijn webshop migreren naar een nieuw platform?

Als je huidige platform beperkt is in schaalbaarheid of functies, kan een migratie naar een krachtiger platform zoals Shopify je helpen om beter aan de marktvraag te voldoen en de concurrentie voor te blijven. Shopify biedt geavanceerde functies en een stabiele infrastructuur die je in staat stelt om je webshop te laten groeien en te optimaliseren voor een betere klantbeleving.

Hoe kan Egenix mij helpen bij de migratie van mijn website CMS?

Wij ondersteunen je bij de migratie van verouderde CMS-systemen zoals WordPress, Drupal, Wix of Squarespace naar een modern en flexibel platform zoals Webflow. Dit verbetert de onderhoudsvriendelijkheid, schaalbaarheid en flexibiliteit van je website, waardoor je eenvoudiger wijzigingen kunt doorvoeren en nieuwe functies kunt implementeren.

Wat zijn de voordelen van het migreren naar Microsoft 365 voor mijn bedrijf?

Migreren naar Microsoft 365 biedt aanzienlijke voordelen, waaronder geavanceerde beveiligingsfuncties zoals multi-factor authenticatie en bescherming tegen dreigingen. Dit platform creëert een veilige en efficiënte werkomgeving die schaalbaar is en kan meegroeien met de behoeften van je bedrijf, waardoor je productiviteit en samenwerking verbeteren.

Hoe verloopt het proces van migratie naar Google Workspace?

Het migratieproces naar Google Workspace begint met een grondige beoordeling van je huidige IT-omgeving om de juiste aanpak te bepalen. Vervolgens voeren we een geleidelijke overgang uit, waarbij we gebruikmaken van beveiligingsfuncties zoals tweestapsverificatie en antiphishingtools om je cyberbeveiliging te versterken. Dit zorgt ervoor dat de migratie soepel verloopt en je gegevens veilig blijven.

Hoe zorgt Egenix ervoor dat mijn data veilig blijft tijdens een migratie?

Egenix hanteert een methodische aanpak om de veiligheid van je data tijdens een migratie te waarborgen. Dit omvat het gebruik van encryptie om je gegevens te beschermen, strikte toegangscontrole om alleen geautoriseerde personen toegang te geven, en continue monitoring om eventuele problemen snel te identificeren en aan te pakken. Onze aanpak minimaliseert risico's en zorgt ervoor dat je gegevensintegriteit behouden blijft.

Wat houdt het automatiseren van bedrijfsprocessen in?

Automatisering van bedrijfsprocessen betekent het digitaliseren van repetitieve taken en het verplaatsen van informatie tussen systemen zonder menselijke tussenkomst. Dit bespaart tijd en geld en vermindert de werkdruk binnen je organisatie. Met automatisering kun je je richten op strategische taken die meer waarde toevoegen, terwijl routinewerk efficiënt wordt afgehandeld.

Welke stappen zijn betrokken bij een succesvolle datamigratie?

Een succesvolle datamigratie omvat meerdere belangrijke stappen. Bij Egenix beginnen we met een gedetailleerde planning en analyse van je huidige infrastructuur. We voeren een risicoanalyse uit, gevolgd door de gegevensoverdracht zelf. Daarna testen we grondig en optimaliseren we de nieuwe omgeving. Ons doel is om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen met minimale downtime, zodat je bedrijfsactiviteiten ongestoord doorgaan.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Webflow voor mijn nieuwe website?

Webflow is een krachtig en flexibel platform dat eenvoudig te onderhouden is. Het biedt schaalbare oplossingen die de gebruikerservaring verbeteren en de groei van jouw organisatie ondersteunen. Met Webflow kun je snel aanpassingen doorvoeren en nieuwe functies implementeren, wat bijdraagt aan een dynamische en moderne website.

Hoe helpt Egenix bij het minimaliseren van downtime tijdens migraties?

Wij minimaliseren de downtime door een gedetailleerde planning, grondige risicobeoordeling en gestructureerde gegevensoverdracht. Onze experts analyseren je huidige systeem en ontwikkelen een migratiestrategie die bedrijfsprocessen soepel laat verlopen. Dit zorgt ervoor dat jouw bedrijf operationeel blijft met minimale onderbrekingen.

Hoe kan ik beginnen met het migreren van mijn systemen naar een nieuwe cloudoplossing?

Bij Egenix begrijpen we dat het migreren naar de cloud een complex proces kan zijn. Neem contact met ons op via het formulier op onze website om je migratiebehoeften te bespreken. Ons team van experts staat klaar om je te helpen bij elke stap, van planning tot uitvoering, zodat je een succesvolle overgang naar de beste cloudoplossing voor jouw bedrijf kunt maken.

Toon meer vragen

Weten wat we voor jou kunnen betekenen?